Zayıf Bağışıklık Sistemi Belirtileri
Günlük yaşantımızı sağlıklı bir şekilde geçirebilmek ve hayat konforunu stabil tutmak için bağışıklığımızın güçlü olması önemlidir. Bağışıklık sistemi, insan vücudunun hastalıklara ve hastalık yapıcı etkenlere karşı oluşturduğu savunma sistemidir. Yediğimiz besinlerden tutun genetik faktörlere kadar birçok hastalığa maruz kalabiliriz. Tüm bu hastalık etkenlerine karşı vücut kendi savunma mekanizmasını geliştirmiştir. Örneğin bir grup virüsü ile karşılaşan vücut anında savunma mekanizmasını harekete geçirerek bu virüsü kısa sürede yenmek için belirli salgılar ve ajanlar ile çalışır. Bu sayede vücut kısa sürede bağışıklık sisteminin faydasını görerek iyileşme yönünde kendini gösterir. Tabii bu bağışıklık sistemini kuvvetli tutmakta insanların elindedir. Zayıf bağışıklık sistemi kişilerin hastalıklara çabuk yakalanması veya iyileşememesi ile kendini gösterebilir. Kişilerin bağışıklık sistemleri çöktüğünde veya yeteri kadar gelişmediğinde daha sık hasta oldukları gözlenmiştir.
Zayıf bağışıklık sistemi belirtileri her insanda farklılık gösterse de çoğu belirti birçok erkek ve kadın için aynıdır. Örneğin daha zayıf bağışıklık sistemi belirtileri arasında doktorlara sıklıkla danışılan durumlardan birisi hazımsızlık ve yorgun hissetmektir. Kişiler yedikleri besinleri kolaylıkla sindiremediklerinde zayıf bağışıklık sistemi belirtisi olduğunu anlayabilirler. Öte yandan kişilerin en çok şikâyet ettikleri durumlardan birisi de yorgunluk hissidir. Kişiler ne kadar uyursa uyusunlar vücutlarını her zaman yorgun ve narin hissederler. Bu belirti de bağışıklık sisteminin zayıfladığına ve acilen toparlanması gerektiğine bir işarettir. Daha ciddi belirtiler arasında eklemlerin ağrıması, cins ve deride anormal durumlar, solunumun güçleşmesi ve koku alma duyusunun zayıflaması, sürekli bir dikkat dağınıklığı ve isteksiz olma durumu gibi sebepler zayıf bağışıklık sistemi belirtileri arasında yer alır.
Hastalıkların yenilmesi ve daha sağlıklı bir yaşam için bağışıklık sistemini güçlendirmek insanların elinde olan bir durumdur. Bunun için ilk önce depresyon ve dikkat dağınıklığı gibi belirtilerin tedavi edilerek ortadan kaldırılması olabilir. Çünkü kişilerin ruh halleri vücutlarındaki birçok fizyolojik sistemin de kötü olarak etkilenmesine yol açabilir. Öte yandan zayıf bağışıklık sistemi kusurlarını iyileştirmek için daha dengeli ve düzenli beslenme son derece önemlidir. Doktor kontrolünde alınan takviye edici ve besleyici gıdalar da zayıf bağışıklık sistemi sorunlarının önüne geçebilmektedir. Düzenli ve dengeli beslenme sırasında alınacak olan vitamin ve minerallerin dozu da bağışıklık sistemini güçlendiren ve sağlıklı bir birey yaşamını sağlayan etkenler arasında yer alır. Sizler de zayıf bağışıklık sistemi sorunlarınızı çözebilmek için en yakın zamanda doktorunuza danışarak fikir alabilir ve daha sağlıklı günler için tedavi olabilirsiniz. Hastalıklardan korunmak, hasta olunduktan sonra daha az zararla iyileşebilmek ve huzurlu olabilmek için bağışıklık sisteminize önem vermelisiniz. Bağışıklığı yüksek olan kişiler bağışıklık sistemi zayıf olan kişilere göre daha konforlu bir hayat sürmektedir. Bu kişiler daha seyrek hasta olurken hastalıklarını da kolaylıkla atlatabilmektedirler.
Zayıf bağışıklık sistemi belirtilerini fark eden kişilerin en yakın doktora danışarak tedavi olmaları önerilmektedir. Ayrıca bağışıklık güçlendirici takviyelerin ve besinlerin doktora danışılmadan alınması önerilmemektedir. Sizler de bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için doktorunuza danışarak size ve bünyenize uygun takviyeleri alıp daha güçlü bir bağışıklık sistemine yakın zamanda sahip olabilirsiniz. Bunun için bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunu bilgilendirici yazılar okunmalı ve kişiler bilinçlendirilmelidir. Bağışıklığın her yaştan kişiler için önemi gün geçtikçe daha da çok artıyor. Özellikle pandemi koşulları göz önünde bulundurulduğunda bağışıklık sistemi herkesi ölümden koruyan bir kalkan halini alıyor. Çünkü kovit-19 virüsü özelikle bağışıklığı zayıf hastaları hedef almaktadır.